Kosár  


Skizo. A név.

Ami arra a szinte már meghasonlott állapotra utal, amit a világban létező ellentmondások okoznak bennünk. Amikor a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang látszólag felbomlik, és úgy érezzük, választanunk kell.

Skizo. Bor és borászat.

Amiben nehéz meghozni a kiegyensúlyozott döntést. Iparszerű bortermelés vagy daccal és büszkeséggel művelt, évszázados kicsiny dűlők? Modern technológa vagy a hagyományos „apáink is így csinálták” szellem? A világ borvidékein bizonyított szőlőfajták vagy a mi Kárpát-medencei szőlőfajtáink? Globalizált élet vagy a vidéki életforma és magyar lelki alkat? Egymás ellenében ható fogalmak ezek? Szerintünk nem, mert külön-külön és egyszerre is igazak.

Balázs és Réka

A SkizoBor személyes ügyünk. Tökéletesség óhajával megbirkózni a tökéletlennel. A SKIZO által sugallt ösztönös kettősség minden tudatosan élő ember sajátja. A cél: Elérni a Harmóniát. Szőlőben, Borban, Szerelemben…

Skizo. Egyénisége van. Több is.

SKIZO PRIMŐR VÁLOGATÁS

A Skizo Primőr Válogatásban szereplő borainkat  Badacsonytördemicen, a 2017-ben elkészült pincénkben készítjük. Az új pincénket a reduktív borkészíttéshez elengedhetetlen modern eszközökkel szereltük fel. Saját és vásárolt szőlőkből átlátható mennyiségben, kontrolált körülmények között, minden évben a lehető legintenzívebb zamatokat megőrizve borászkodunk.

 

 

belépek a boltba

SKIZO PRÉMIUM VÁLOGATÁS

A HEGYEINK Válogatásban hívtuk életre az erdedeti, friss borok világához történő kötődés melletti másik igen erős borkészítési ambíciónkat. Érdekesség, hogy a HEGY szó nem csak gográfiai értelemmel bír vidékünkön, hanem egyet jelent a tradícionális szőlőtermő területeken, dűlőkön található bírtokokkal.

A HEGYEINK válogatás e dűlők fontosságát, igyekszik kiemelni úgy, hogy a borcsalád tagjain feltűntetjük a származás helyét. Egyelőre csak a tágabb, geográfiai értelemben, azaz a tényleges HEGY jelenik meg.

A HEGYEINK-ben a borászati technológia hátrébb szorul, a hangsúly a szőlőterületekre és a szüretelt szőlőgyümölcs minőségére helyeződik. Igen fontos az érlelés és az autentikus fajta zamat és a talajadottságok kombinációjának megmutatása a bor zamatában.

A HEGYEINK sorozatatban éppen ezért a helyi fajták bírnak a legnagyobb jelentőséggel, amellyekkel meggyőződésünk szerint borvidékünk adottságaival maradandót lehetséges  alkotni.

 

 

belépek a boltba
Látogasson el hozzánk!
SKIZO BORHÁZ
H-8263 Badacsonytördemic,
Szent István u. 24.
Borkóstolás: +36 30 698 03 08 
balazs@skizobor.hu

facebook.com/skizobor

Belépek a boltba Bejelentkezem a vásárláshoz Regisztrálok a vásárláshoz

A BADACSONYI BORVIDÉK

Badacsony. A borvidék mely - a maga jelenével és múltjával – inspirálója boros vállalkozásunknak.

Badacsony. Elvitathatatlan érdemű dűlők, kiváló klíma, világszinvonalra is alkalmas fajták.

 

 

 

 

borkóstolás